PRØV DEN POPULÆRE JORDSKOKKEN!

Setteknollar av hardfør jordskokk!

Valen gartneri kan tilby jordskokk av fin og sunn kvalitet. Jorskokk var middelalderens potet og var den rotfrukta som var høgast skatta på matfatet fram til poteta gjorde sitt inntog i det norske kosthaldet.

Jordskokk inneheld karbohydratet inulin som ikkje gjev stigning i blodsukkeret. Jordskokk er med det ei grønsak/rotfrukt som vil være svært vedfull for folk som har diabetes eller insulinresistens. Den kan nyttast i supper, råkostsalatar, etast slik den er, dog utan skal, eller den kan mosast og nyttast til velsmakande, saftige jordskokkbrød. Bare fantasien set grenser for kreativ bruk av denne fantastiske rotfrukta! Jordskokken som Valen gartneri har i produksjon, har sitt opprinnelige opphav frå ein gamal klosterhage i Trøndelag.

Prisen er kr. 70- p kg i laus vekt.

Vi kan også pakka og senda jordskokk frå Valen til kundar over heile landet.

No er det også rette tida for å dele opp rabarbrarøtter!

Valen gartneri har rabarbrarøtter med 2-3 knoppar klare for levering.

kr. 100- p rot. Salet av rabarbrarøtter stansar vanlegvis sist i april, då stenglane byrjar å bli noko høge.

Rabarbrarøtter klare for planting.
PRØV DEN POPULÆRE JORDSKOKKEN!